Lansare de carte și spectacol la Bilca – 27 decembrie 2015

Astăzi, 27 decembrie, la Bilca a avut loc lansarea de carte a domnului George Lupașcu, fiu al satului Bilca, plecat de la vârsta de 14 ani din comună, volum de poezii, proză scurtă, eseuri și cugetări,  intitulat „Veșnicia Secundei”.

Alături de carte, a fost prezentat și discul numit „Băutură de secară”, o colecție de 20 de melodii populare interpretate de George Lupașcu. La această lansare s-au alăturat oaspeți speciali care au dat curs invitației de a fi alături de George Lupașcu la această deosebită lansare, printre care: Florin și Vasilică Mucea, Elena Negru, Adriana Bucevschi și un oaspete de mult timp așteptat în comuna noastră, Grigore Gherman.

Lansare Carte - G.L. - 27 dec 2015


Născut la 18 august 1958, George Lupașcu a petrecut primii ani ai copilăriei la Putna. A urmat cursuri20151227_141523le școlii primare la Putna, continuând cu ciclul secundar la Școala Nr. 1 din Bilca, după care a absolvit liceul Gh. Munteanu Murgoci din Brăila.

În prezent, George Lupașcu locuiește în orașul Marino din provincia Roma, unde desfășoară o bogată activitate artistică, amintindu-le românilor din Italia despre tradițiile Bucovinene. În anul 2010 a început să lucreze la romanul „Macii roșii ai speranței”, în două volume, pe care încă nu l-a publicat, iar în anul 2010 a realizat o traducere a cărții „Tutte le canzoni”, de Fabrizio de Andre, din dorința de a prezenta conaționalilor săi opera acestui „poet al muzicii și muzician al poeziei”. 20151227_14551320151227_151238

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support