Comuna Bilca

Privirii copiilor nu-i poți pune nimic alătuProfile picri, e unică… și tocmai de aceea, am ales ca prin acesti fii ai satului să vă urăm un călduros „Bine ați venit la noi în Bilca!”; Desi aici este o Bilca virtuală, sperăm să vă placă, și poate mai târziu, să fie alegerea dumneavoastră într-o excursie prin minunata Bucovină.

Ce va putem noi povesti despre Bilca este doar o fărâmă desprinsă din realitate, și totusi vă spunem în primul rand că este la mijlocul distantei dintre orașul Rădăuți, și Putna lui Ștefan Cel Mare.

Un detaliu deosebit este că această comună nu are și nici nu a avut vreodată mai multe sate ci, în perimetrul ei de 22,61 km pătrati oamenii au marcat oarecum, câteva cătune, dar care și acestea se pierd unele intr-altele.

Comuna noastra se învecineaza cu Vicovu de Jos și Gălănești la Sud și Sud-Est, cu orașul Vicovu de Sus la Vest și întrucâtva cu Fratautii Noi la Est; de toate aceste localități fiind despărțită prin râul Suceava, șoseaua județeană, respectiv pârâul Bilca. Spre comunele învecinate se deschide printr-un drum comunal, în parte asfaltat care se leagă mai apoi la șoseaua județeană și cea comunală. În acest drum se opresc ulițele satului, destule la număr care șerpuiesc neregulat.

Populația acestei comune numără 3.631 de locuitori la ultimul recensământ efectuat, din care 1.769 de sex masculin și 1.862 de sex feminin.

Ne mândrim cu faptul că deținem cel mai rapid și eficient echipaj de pompieri din zona localităților învecinate cu noi, serviciul PSI fiind mereu primul care dă o mână de ajutor celor aflați în pericol. Iar acum, despre istoria, geografia zonei, despre localitățile înfrățite, despre muzeele pe care cu dragoste le întreținem și vi le oferim spre vizitare, și despre multe altele ale noastre vă invităm să aflați călătorind virtual, iar apoi vă așteptăm cu drag în Bilca noastră.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support