Lansare de carte la Bilca – 27 decembrie 2015 – George Lupașcu

Pe data de 27 decembrie, la ora 14:00, domnul George Lupașcu, interpret popular, poet și scriitor va avea o lansare de carte la Bilca, la Căminul Cultural. Cartea este intitulată „Veșnicia secundei” și conține versuri și proză, iar CD-ul conține cântece populare bucovinene.

Debutul literar al lui George Lupașcu a fost consemnat în pagina culturală a publicației „NOI- românii din Ungaria” în anul 1992. Acesta a mai publicat în ziarul „Glasul Bucovinei” din Cernăuți- Ucraina și „Ultima oră” din Tel-Aviv- Israel, poezie, proză și articole.

Din anul 2000 George Lupașcu este rezident în Italia unde susține o intensă activitate cultural artistică în cadrul comunității românești, în calitate de interpret de muzică populară și cantautor. Din 2012 a colaborat cu postul de televiziune ROMIT-TV din Roma, unde a prezentat programe de muzică și poezie în cadrul emisiunii „VOX POPULI”. George Lupașcu a realizat traducerea în limba română a volumului de poezie „TUTTE LE CANZONI” de Fabrizio de Andre, editat de Mondadori în 2006.

Anul acesta George Lupașcu a publicat la Editura Ștef din Iași volumul „VEȘNICIA SECUNDEI” , iar Editura JUNIMEA- Iași are în programul editorial 2016, primul volum al romanului „MACII ROȘII AI SPERANȚEI”.

 

Event

______________

= IARTA-MA = Mama n-am putut sa te-ntorc din drum,/ Cu durerea mea si cu plansul meu;/ Nu mai am pe nimeni, si-s singur acum,/ Ca te-ai dus in Ceruri, langa Dumnezeu.// Cand erai in viata, imi parea firesc;/ Sa fii langa mine ani, chiar vesnicii./ Nu ti-am spus vreodata: Mama te iubesc!/ Crezand ca aceasta, o-ntelegi si-o stii.// Daca-i fi cu mine, azi cand mi-este dor,/ De cuvantul tau, de iubirea ta,/ As vrea pentru tine, sa ma lasi sa mor,/ Sa te-ntorci la viata, sa ma poti ierta.// Unde te-ai dus mama? strig, dar nu-mi raspunzi;/ Echilibrul vietii mi-l pastrai usor;/ Dupa care stele, chipul ti-l ascunzi?/ Unde esti maicuta, caci mi-e tare dor?// Cerul nu se-ndura, azi de plansul meu,/ Condamnarea aspra o primesc la rand;/ Cand parinte astazi, am ajuns si eu/ Si-mi astept copii, ce nu vin, plangand.// N-as vrea sa ajunga, intr-o zi si ei,/ Sa-mi ceara iertare, cum cer eu acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.