Lansare de carte la Bilca – 27 decembrie 2015 – George Lupașcu

Pe data de 27 decembrie, la ora 14:00, domnul George Lupașcu, interpret popular, poet și scriitor va avea o lansare de carte la Bilca, la Căminul Cultural. Cartea este intitulată „Veșnicia secundei” și conține versuri și proză, iar CD-ul conține cântece populare bucovinene.

Debutul literar al lui George Lupașcu a fost consemnat în pagina culturală a publicației „NOI- românii din Ungaria” în anul 1992. Acesta a mai publicat în ziarul „Glasul Bucovinei” din Cernăuți- Ucraina și „Ultima oră” din Tel-Aviv- Israel, poezie, proză și articole.

Din anul 2000 George Lupașcu este rezident în Italia unde susține o intensă activitate cultural artistică în cadrul comunității românești, în calitate de interpret de muzică populară și cantautor. Din 2012 a colaborat cu postul de televiziune ROMIT-TV din Roma, unde a prezentat programe de muzică și poezie în cadrul emisiunii „VOX POPULI”. George Lupașcu a realizat traducerea în limba română a volumului de poezie „TUTTE LE CANZONI” de Fabrizio de Andre, editat de Mondadori în 2006.

Anul acesta George Lupașcu a publicat la Editura Ștef din Iași volumul „VEȘNICIA SECUNDEI” , iar Editura JUNIMEA- Iași are în programul editorial 2016, primul volum al romanului „MACII ROȘII AI SPERANȚEI”.

 

Event

______________

= IARTA-MA = Mama n-am putut sa te-ntorc din drum,/ Cu durerea mea si cu plansul meu;/ Nu mai am pe nimeni, si-s singur acum,/ Ca te-ai dus in Ceruri, langa Dumnezeu.// Cand erai in viata, imi parea firesc;/ Sa fii langa mine ani, chiar vesnicii./ Nu ti-am spus vreodata: Mama te iubesc!/ Crezand ca aceasta, o-ntelegi si-o stii.// Daca-i fi cu mine, azi cand mi-este dor,/ De cuvantul tau, de iubirea ta,/ As vrea pentru tine, sa ma lasi sa mor,/ Sa te-ntorci la viata, sa ma poti ierta.// Unde te-ai dus mama? strig, dar nu-mi raspunzi;/ Echilibrul vietii mi-l pastrai usor;/ Dupa care stele, chipul ti-l ascunzi?/ Unde esti maicuta, caci mi-e tare dor?// Cerul nu se-ndura, azi de plansul meu,/ Condamnarea aspra o primesc la rand;/ Cand parinte astazi, am ajuns si eu/ Si-mi astept copii, ce nu vin, plangand.// N-as vrea sa ajunga, intr-o zi si ei,/ Sa-mi ceara iertare, cum cer eu acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support